top of page

MONCANA by

Biopiekarz logo 1.PNG

Czerpiąc z ponad 45-letniego doświadczenia i wiedzy piekarskiej Pana Bogdana Smolorza Bio Piekarza, wspólnie stworzyliśmy innowacyjne mieszanki chlebowe z prostym składem, nawiązującą do dawnych piekarni, gdzie liczy się jakość, a nie ilość. Pozwól sobie i swojej rodzinie cieszyć się zdrowym, pysznym i chrupiącym chlebem bez glutenu. Tylko naturalne składniki, bez sztucznych dodatków. Dla zdrowia całej rodziny! 

BOGDAN SMOLORZ - KOCHAJ SŁUŻ DBAJ
MONCANA

BOGDAN SMOLORZ - KOCHAJ SŁUŻ DBAJ

Produkty 

Chleb kanapkowy - jasny_1.jpg

 Chleb kanapkowy jasny
z mąki ryżowej i jaglanej

Połączenie delikatnych bezglutenowych mąk pudrowych: ryżowej i jaglanej, stanowi doskonały wybór dla miłośników subtelnych smaków chleba, bez zbyt wyrazistych nut aromatycznych. Mieszanka chlebowa jednocześnie zachowuje idealną chrupkość i delikatny smak.

więcej
Chleb wytrawny - ciemny_1.jpg

 Chleb wytrawny ciemny 
z mąki gryczanej

Niesamowicie chrupiąca skórka to zasługa wykorzystania najwyższej jakości ekologicznych mąk pudrowych: gryczanej, quinoa oraz sorgo. Mieszanka chlebowa bezglutenowa wytrawna wyróżnia się wyjątkowym, wyrazistym smakiem gryki i delikatnie orzechowym przełamaniem smaku. 

więcej
Chleb z czterech mąk - jasny_1new.jpg

 Chleb z trzech mąk jasny
z mąki ryżowej, gryczanej i kukurydzianej  

Stworzenie receptury, która łączy w sobie aż cztery różne mąki pudrowe: ryżową, gryczaną, kukurydzianą oraz sorgo, była sporym wyzwaniem. To proces, który wymagał nie tylko umiejętności, lecz także pasji, by stworzyć idealną mieszankę chlebową o niepowtarzalnym charakterze.

więcej
Chleb wyborny - ciemny_1.jpg

 Chleb wyborny ciemny
    z mąki gryczanej, ryżowej i kukurydzianej   

 

Doskonale wyważone proporcje najwyższej jakości ekologicznych mąk pudrowych: gryczanej pełnoziarnistej, ryżowej oraz kukurydzianej. To połączenie mąk nadaje mieszance wyjątkowy smak – gryka nadaje jej wyrazistość, ryż – odrobinę delikatność, a kukurydza dodaje lekkości całej recepturze.

więcej

Jak wypiec chleb z mieszanki