top of page

Przyrządzaj ekologiczne i w pełni wartościowe dania

Mąki bezglutenowe

Doceń wyjątkowo drobną konsystencję mąk w 100% bezglutenowych pudrowych: z kukurydzy, gryki, ryżu i ciecierzycy, owsa, konopi, lnu, sorgo czy komosy ryżowej.
 

Bez glutenu i GMO. Za to o doskonałym smaku i wysokiej jakości - uzyskiwanych dzięki mikronizacji i wielopoziomowemu oczyszczaniu ziaren.

Bez glutenu

idealne dla osób o szczególnych potrzebach żywieniowych

Bez GMO

w pełni naturalne

Ekologiczne

prosto od sprawdzonych i zaufanych dostawców

Wszechstronne

doskonałe do wypieków
“na słodko”,
jak i wytrawnych dań

moncana_maki_kukurydziana.jpg

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna mąka 
kukurydziana

Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii ultra drobnego mielenia kukurydzy uzyskaliśmy wyjątkową i aksamitną strukturę. A co to znaczy dla Ciebie? Lepszy smak i wygląd potraw i wypieków oraz lepsza przyswajalność składników odżywczych. Gwarancja najwyższej jakości potwierdzona certyfikatami. Prosty skład, prosty wybór i proste wypieki.

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna mąka 
kukurydziana zarodkowa

Zastosowana innowacyjna technologia bardzo drobnego mielenia z najwyższej jakości ekologiczną kukurydzą, pozwoli Ci wydobyć z Twoich potraw i wypieków wyjątkowy smak i wygląd! Aksamitna i ultra drobna to również lepsza przyswajalność składników odżywczych. Gwarancja najwyższej jakości potwierdzona licznymi certyfikatami. Prosty skład, prosty wybór i proste wypieki.

moncana_maki_zarodkowa.jpg

Dlaczego nasze produkty

Najwyższe standardy

Nasza fabryka certyfikowana jest najwyższym obecnie standardem bezpieczeństwa produkcji żywności EKO oraz FSSC

Bez glutenu

Do produkcji mąk pudrowych używamy wyłącznie surowców bezglutenowych, dodatkowo badając każdy z wytworzonych produktów pod kątem kontaminacji.

Ekologiczne surowce

Aby dostarczyć produkt najwyższej klasy wszystkie surowce nabywamy tylko od zaufanych i certyfikowanych dostawców

moncana_maki_gryczana.jpg

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna
mąka gryczana

Innowacyjna technologia ultra drobnego mielenia najwyższej jakości gryki to gwarancja wyjątkowego smaku Twoich wyrobów. Aksamitna struktura naszej mąki gryczanej to również lepsze przyswajanie składników odżywczych. W 100% bezglutenowa! Nasza mąka to gwarancja najwyższej jakości potwierdzona certyfikatami. Prosty skład, prosty wybór i proste wypieki.

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna
mąka ryżowa

Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii uzyskaliśmy wyjątkowy, aksamitny, zrównoważony i wysoce przyswajalny produkt, który dzięki swojej pudrowej strukturze pozwala na bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Nasza mąka to gwarancja najwyższej jakości potwierdzona certyfikatami. Prosty skład, prosty wybór i proste wypieki.

moncana_maki_ryzowa.jpg
moncana_mąka_owsiana 100%.jpg

Ekologiczna i konwencjonalna
mąka owsiana

Mąki bezglutenowe

Nasza firma łączy know-how przemysłu farmaceutycznego z zaawansowaną optyką powietrzno-grawitacyjną separacją. Co to oznacza? Dzięki zastosowaniu procesu mikronizacji cząstek zwiększa się biodostępność składników odżywczych, jak również poprawia się wygląd i smak potraw wykonanych z pomocą pudrowych mąk MONCANA.

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna i konwencjonalna
mąka konopna

Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii, nasza mąka to wyjątkowy, aksamitny produkt o zrównoważonej strukturze, łatwy w przyswajaniu i doskonały do różnorodnych zastosowań kulinarnych. Gwarantujemy najwyższą jakość potwierdzoną certyfikatami. Prosty skład, prosty wybór, doskonałe wypieki - sprawdź

moncana_mąka_konopna 100%.jpg
moncana_mąka_lniana 100%.jpg

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna i konwencjonalna
mąka lniana

Dzięki innowacyjnemu podejściu stworzyliśmy wyjątkową mąkę - aksamitną, zrównoważoną i łatwo przyswajalną. Jej pudrowa struktura pozwala na szerokie zastosowanie w kuchni, a potwierdzenie najwyższej jakości gwarantują certyfikaty. Prosty skład, prosty wybór, proste wypieki - odkryj naszą mąkę już teraz!

Mąki bezglutenowe

Ekologiczna i konwencjonalna
mąka z sorgo

Zastosowanie innowacyjnej technologii to wyjątkowy, aksamitny, zrównoważony i wysoce przyswajalny produkt, który dzięki swojej pudrowej strukturze pozwala na bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Nasza mąka to gwarancja najwyższej jakości potwierdzona certyfikatami. Prosty skład, prosty wybór i proste wypieki.

moncana_maka_z_sorgo 100%.jpg
moncana_maka_z_ciecierzycy 100%.jpg

Ekologiczna i konwencjonalna
mąka z ciecierzycy

Mąki bezglutenowe

Nasza mąka z ciecierzycy to innowacyjny produkt o wyjątkowej delikatności i wszechstronnym zastosowaniu w kuchni. Gwarantujemy najwyższą jakość potwierdzoną certyfikatami. Odkryj prostotę i zdrowie w naszej mące już dziś!

Mąki bezglutenowe

Mąka Quinoa
(komosa ryżowa) 

Mąka z komosy ryżowej powstała dzięki zastosowaniu najwyższej technologii. Wyjątkowo delikatna i pudrowa. Idealnie sprawdzi się w kuchni. Gwarantujemy tylko najwyższą jakość.

moncana_maka quinoa50%.jpg
moncana_maka_jaglana50%.jpg

Mąki bezglutenowe

Mąka Jaglana

Mąka bezglutenowa jaglana, charakteryzuje się aksamitną konsystencją i wysoką przyswajalnością składników odżywczych Szerokie zastosowanie w kuchni. Odkryj naszą bezglutenową mąkę jaglaną już teraz!

Unikalna pudrowa
struktura

Wszystkie ziarna są poddawane procesowi powolnego, dokładnego i bardzo drobnego mielenia.

 

To właśnie on sprawia, że powstała w jego wyniku mąka bezglutenowa jest niezwykle puszysta, zyskuje właściwości plastyczne, a przede wszystkim - znacząco poprawia wchłanialność i przyswajanie kluczowych składników odżywczych.

Gluten
free

Produkcja naszych mąk pudrowych odbywa się tylko i wyłącznie przy użyciu surowców w 100% bezglutenowych.

 

Każdy z wytworzonych produktów jest wnikliwie badany pod kątem kontaminacji. To dzięki temu dajemy Ci pewność, że wszystkie nasze mąki pudrowe produkujemy w standardzie bezglutenowym.

Za co je pokochasz ?

Ekologiczne i konwencjonalne mąki

bottom of page